• Bestel gemakkelijk online
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis afhalen en retourneren in de winkel
  • Persoonlijk advies in onze winkel
menu
0
Vandaag geopend van 08:30 tot 18:00

Jeuk? Of last van de oren?

Allergieën zorgen vaak voor vervelende jeukproblemen en kunnen leiden tot ernstige huidklachten bij uw huisdier. Met name bij honden uit een allergie zich regelmatig als eerste in een (terugkerende) oorontsteking. Lees meer over allergieën bij honden en katten.


Gratis oorcontrole voor de hond - Afgelast

Om te achterhalen of er sprake is van een oorprobleem, kunt u op zaterdag 28 maart tussen 11.00 en 15.00 uur langskomen voor een gratis oorcontrole voor de hond.

Mocht er sprake zijn van een onderliggend allergisch probleem (atopie), dan is veelal nader onderzoek nodig. Hiervoor kunnen wij met u een vervolgafspraak maken.


Heeft uw huisdier last van een oorontsteking?

Doordat het milieu in de gehoorgang warm en vochtig is, is het een ideale plek voor het ontstaan van ontstekingen. Met name honden met hangoren of honden die graag zwemmen zijn gevoelig voor het krijgen van een oorontsteking. Bij jonge honden en katten is oormijt vaak de boosdoener. Heeft uw huisdier vaak last van jeuk, huidproblemen of likt hij/zij vaak aan de poten? Dan is het goed mogelijk dat dit het gevolg is van een onderliggende allergie. Omdat de buiten- en binnenkant van het oor bekleed zijn met huid hebben deze dieren vaak oorproblemen. Bij terugkerende oorontstekingen kan een allergie dan ook de onderliggende oorzaak zijn. Meer informatie over oorontstekingen.

Jeuk door parasieten

Ook kan jeuk veroorzaakt worden door parasieten. Controleer uw hond of kat regelmatig op vlooien en teken. Bij onze Pets Health dierenkliniek en in onze winkel zijn verschillende middelen verkrijgbaar om parasieten te voorkomen en bestrijden. Meer informatie over parasieten