• Bestel gemakkelijk online
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • Gratis afhalen en retourneren in de winkel
 • Persoonlijk advies in onze winkel
menu
0
Vandaag geopend van 08:30 tot 18:00

Huisdierverzekeringen

Zodat u uw huisdier altijd de juiste zorg kunt geven

De juiste medische zorg voor uw huisdier

U geeft uw dier de beste zorg. Maar soms kunt u met uw huisdier voor onverwachte kosten komen te staan. Er is gelukkig medisch steeds meer mogelijk om uw huisdier te behandelen, maar dit brengt vaak wel kosten met zich mee.

Ook in financieel wat minder ruime tijden kan het dan een goed gevoel zijn als uw huisdier verzekerd is. Dan hoeft u geen moeilijke keuze te maken over het wel of niet laten behandelen. Bij een verzekering betaalt u maandelijks een premie. Uiteraard kunt u ook zelf maandelijks een bedrag opzij zetten. Maar met een verzekering hoeft u zich nooit af te vragen of u voldoende geld gespaard hebt, u bent per direct verzekerd van de juiste medische zorg voor uw huisdier!

Als u uw huisdier wilt verzekeren is het belangrijk dit te doen voordat uw dier iets mankeert. Anders neemt de verzekering uw dier soms niet aan of u betaalt een veel hogere premie. Dit laatste geldt ook als u uw dier pas op latere leeftijd wilt verzekeren.

Waar kunt u uw huisdier verzekeren?

Er zijn diverse aanbieders voor een huisdierverzekering. Sommige verzekeraars richten zich uitsluitend op huisdieren, andere bieden meer soorten verzekeringen aan. Enkele bekende huisdierverzekeraars zijn:

Vrijwel iedere verzekeraar biedt verschillende verzekeringsvormen aan. Over het algemeen geldt: hoe uitgebreider het pakket, hoe hoger de maandelijkse premie.

Daarnaast zijn er voor uw huisdier ook verzekeringen voor specifieke situaties of behandelingen. Hierbij kunt u denken aan een ongevallen- of verwondingenverzekering, een reisverzekering, een crematieverzekering, een verzekering voor chemo- en radiotherapie of een verzekering voor sterilisatie of castratie, enz.

Tips bij het kiezen van een goede huisdierverzekering

Om uit dit brede aanbod van dierverzekeringen de juiste keuze te kunnen maken is het belangrijk op een aantal zaken te letten:
 • Wat zijn de polisvoorwaarden (bijvoorbeeld het verplicht hebben van een chip voor hond en kat)?
 • Hoeveel bedraagt de maandelijkse premie en is er een eigen risico/bijdrage?
 • Voor hoe lang sluit u de verzekering af en is er sprake van een opzegtermijn?
 • Dient u de bedragen zelf voor te schieten of gaat de rekening van de dierenarts rechtstreeks naar de verzekering?
 • Wat valt er wel en wat niet onder de dekking (castratie/sterilisatie, ontworming, etc)?
 • Zijn er rassen of specifieke aandoeningen bij een bepaald ras uitgesloten bij de verzekeraar?
 • Wat is de maximale (jaarlijkse) vergoeding van de kosten?
 • Is er dekking in het buitenland?
 • Is de verzekeraar aangesloten bij het Klachteninstituut (Kifid) of een andere onafhankelijke klachteninstelling?

Wij adviseren u om u goed te verdiepen in de mogelijke verzekeringen vóórdat u een keuze maakt. Op die manier kiest u een verzekering die het beste bij uw huisdier en uw wensen past. 

U kunt bij verschillende verzekeraars een vrijblijvende offerte aanvragen. Uiteraard is er ook veel informatie op internet te vinden. Kijk eens bij de sites van de verzekeraars zelf of op onderstaande websites die verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken:

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben over huisdierverzekeringen, dan kunt u altijd terecht bij de Pets Health balie.